Stichting De Kleine Strijders is opgericht eind 2018 door Joyce De Sager en Toon Verheijen uit Hoogstraten. In 2016 werden ze de gelukkige ouders van een tweeling, Maartje en Lise. Maar snel na de geboorte bleek er bij Maartje iets grondigs fout te zijn met haar hartje. Het bleek een erg complex hartprobleem te zijn met tijdens haar eerste levensjaar verschillende openhartoperaties en andere ingrepen als gevolg. Maandenlang lag ze in een coma en streed ze om te overleven. Het was een periode waarin de mama en papa heel veel tijd apart doorbrachten. De ene thuis bij Lise en de andere in Leuven bij Maartje. Ze dachten toen bij zichzelf: wij gaan ooit iets terugdoen voor zieke kinderen in het ziekenhuis en hun ouders als Maartje het overleeft. En overleven deed ze. Ze voerde haar eigen strijd. En wat voor één! 

 

Vandaar de naam: Stichting De Kleine Strijders. Ze maken geschenkpakketten voor zieke kinderen in het ziekenhuis met allerlei leuke spelletjes in die ze eventueel samen met broer en/of zus kunnen spelen. Voor ouders voorzien ze een verzorgingspakketje want hoe dikwijls gebeurt het niet dat je als ouder halsoverkop naar het ziekenhuis moet en niets bij hebt. Momenteel zijn ze actief in het AZ Turnhout en AZ Klina in Brasschaat. Jaarlijks schenkt De Kleine Strijders op die manier zo’n 4.000 geschenkpakketten en 4.000 verzorgingssets.  

 

Om onze werking te financieren, rekenen wij op particulieren, verenigingen, bedrijven of organisaties die iets organiseren voor het goede doel en de opbrengst (deels) aan ons schenken. Vrije giften zijn uiteraard ook altijd welkom op het rekeningnummer van De Kleine Strijders IBAN BE41 0689 3410 8310